• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Walka z rakiem jelita grubego: Skuteczna prewencja i terapia.

Czarna herbatka jest bodajże w Polsce najbardziej kultowa. Mimo to mało kto chyba zastanawia się jak powstaje taka czarna herbata. A czarna herbatka ma wiele wspólnego z herbatą zieloną. Powstaje ona w wyniku fermentacji naturalnie herbaty zielonej. Dużo legend głosi, że czarna herbata powstała całkiem nieplanowanie w wyniku nadmiernie długiej fermentacji herbaty zielonej. I tym samym przypadek spowodował, że powstała bodajże w największym stopniu dziś znana herbata czarna. Towarzyszy ona osobom niemal w każdym zakątku świata. Jednakże czarna herbata występuje też w rozmaitych gatunkach. Herbata zatem herbacie nierówna. A można się jakkolwiek o tym przekonać kupując choćby herbatę w supermarkecie. Tania herbata z torebki tak oznaczana ekspresowa ma niewiele wspólnego z prawdziwą czarną herbatą liściastą rodzaju sklep z herbatami. Właśnie dlatego kiedy zdobywamy herbatę warto uczynić jej jakość i unikać raczej najtańszych herbat z niskim półek sklepowych. Drugą istotną kwestią jest sposób palenia herbaty. Nawet jeśli zakupimy dobrej jakości i właściwą gatunkowo herbatę możemy popsuć jej smak nieodpowiednim parzeniem. Herbaty może być też przyzwoicie dużo, tak by napar był słusznie mocny, nie za słaby. Herbatę musimy także zaparzać w należytej temperaturze. Woda ma obowiązek być wrząca, w tak zwanym stadium wody białej, kiedy tak właściwie woda jest nieco niedogotowana, nie może być gotowana nadmiernie długo.

1. Tutaj

2. Zobacz teraz

3. Kliknij

4. Kliknij i zobacz

Wirusowe infekcje układu pokarmowego: Wzrost zachorowań i środki zaradcze.

Categories: Medycyna

Comments are closed.